Portretējošie foto stāsti. Aija Ūdentiņa

Veidojot šo blogu, radās doma, ka fotogrāfijas varētu papildināt plašāks stāsts par portretējamo cilvēku. Jo ir tik daudz radošu, interesantu personību, kas darbojas aizkadrā, vai arī pagaidām plašākai publikai nav pazīstami. Kā pirmais viesis manā blogā – lieliskā stiliste un grima māksliniece Aija Ūdentiņa. Bija saulaina rudens diena, devos pie Aijas ciemos, un tapa šī fotosesija.
Aija Ūdentiņa. Foto: Aiga Rēdmane
Aijas ikdienu veido piedalīšanās fotosesijās (stila, make-up, frizūru veidošana) un dažādi projekti. Nosaukšu pāris projektu, kuros Aija ir iesaistījusies: MAMMU.LV, Domina Fashion is Passion (FIP), RTU un LMA modes skates (make-up un frizūras), Dueta Dvīnes singla vāks un afiša, Agneses Vanagas un Hugo Mastrolorenzo izrādes "Tango mistēriskā kaislība” (galvenais stilists), Lindas Leen jaunā albuma fotosesija (stils, make-up). 2009. gadā Aija tandēmā ar stilisti Netu Kalniņu Baltic Beauty World Bodyart konkursā ieguva 1. vietu. Aija Ūdentiņa ir arī stila, make-up, frizūru autore lielākajai daļai manis veidoto fotosesiju.
Grima mākslinieka darba koferītis
Aija Ūdentiņa. Foto: Aiga Rēdmane
Stāsta Aija:
„Skaistumkopšanas jomā izglītojos un darbojos kopš 2007. gada. Jau pamatskolas laikos labprātīgi pucēju draudzenes, tā nonākot pie atziņas, ka šo prasmi es vēlētos īpaši izkopt un pilnveidot. Esmu absolvējusi Birutas Mageles Starptautisko Stilistu skolu kā vizuālā tēla stilists. Apguvu make-up, grima, kā arī friziermākslu. Ik pa laikam savas zināšanas papidinu skaistumkopšanas kursos. Esmu izgājusi Vizuālā Kultūras Kluba organizētos kinogrima kursus, kā arī piedalījusies VKK projektos.
Paralēli mācībām iesaistījos dažādos projektos. Jāatzīst, ka tieši ārpusskolas projektos es atklāju radošās pasaules burvību. Pārzinot modes vēsturi un sekojot līdzi mūsdienu aktualitātēm, spēju radīt dažādus stila risinājumus.

Mani saista piedalīšanās fotosesijās un aizkadrā notiekošais. Īpašs ir mirklis, kad ieraugu modeli, tērpus un vidi - tas viss kopā mani ierauj mirklīgā sajūtā, kad galva ir pilna ar idejām, kuras darba procesā izkristalizējās. Šo mirkli pilnībā izbaudot, idejas materealizēju.

Mans mērķis ir virzīties tālāk modes jomā - strādāt redakcijā, veidot fotosesijas ar neierobežotu sajūtu gammu kādam žurnālam. Vēlos strādāt kopā ar radošu komandu un ar radīto rezultātu sniegt skatītājam iespēju paskatīties uz pasauli  ar mākslinieka acīm."

Aija Ūdentiņa. Foto: Aiga Rēdmane
Aija Ūdentiņa. Foto: Aiga Rēdmane
"Reizēm labprātīgi nojaucu dienas un nakts robežas. Sapņiem ļaujos maksimāli - tā uzklausot sevi bez apziņas šķēršļiem. Pamostoties turpinu sapņot atvērtām acīm. Dienu nodzīvoju smaidot, sniedzot un saņemot informāciju, enerģiju, skaistumu un prieku."
Aija Ūdentiņa. Foto: Aiga Rēdmane
Aija Ūdentiņa. Foto: Aiga Rēdmane
"Sev apkārt tiecos radīt negaistoša sapņa ilūziju. Rodu iedvesmu sentimentālajā mākslā, kino, mūzikā, vēsturē, kā arī sarunās ar cilvēkiem. Ja vien spētu, ceļotu ne tikai sajūtās, bet arī laikā, ko savā veidā realizēju savos darbos. Radu, lai sniegtu jums un sev, jāatzīst gan, ka īslaicīgu, bet pilnvērtīgu lidojumu skaistuma pasaulē.”
Aija Ūdentiņa. Rota: Liene Dejus. Foto: Aiga Rēdmane
Aija Ūdentiņa. Foto: Aiga Rēdmane

11 comments:

  1. Aijucis ir burvīgs un vienmēr ar viņu ir tīrā bauda strādāt kopā!

    Un foto ir sanākuši tik dažādi, bet perfecti raksturo viņas personības šķautnes.

    ReplyDelete
  2. Bildes brīnišķīgas, stāsts iedvesmojošs :)

    ReplyDelete
  3. Aija tiešām ir cilveks ar zelta rokām un tik lielu fantāziju !!

    ReplyDelete
  4. Bildes foršas. Tā ar zobratiņiem mans favorīts.

    ReplyDelete
  5. Aija ir ļoti neparasts cilvēkveidīgais.Kad iepazinos ar viņu ArtCamp'ā nebija šaubu,ka vēlos viņu iepazīt dēļ savas neparastās auras.Interese atalgojās un katru reizi satiekot šo cilvēku,no viņas nāk milzīgs pozitīvisma lādiņš :))
    Bildes ir tiešām skaistas.
    +1par zobratiņu foto.

    ReplyDelete
  6. burvīgas bildes un stāsts - izlasīju visu, tik interesanti :)

    ReplyDelete
  7. Aiga, apsveicu ar savu blogu! :)

    Raksts ir interesants, bildes burvīgas un izskatās, ka burvīga ir arī pati Aija! :)

    ReplyDelete
  8. Aiga, Tu esi burve!!
    P.S. sveiciens no evii ;)

    ReplyDelete
  9. Paldies jums par patīkamajiem komentāriem. Tie rosina virzīties tālāk, darīt vairāk un smaidīt vairāk! :)
    Un Aiguc, milzīgs paldies Tev - esmu tik priecīga un pateicīga, ka pazīstu tik radošu, rosīgu un brīnišķīgu cilvēku! :)

    Neizsīkstošu tev fantāziju lidojumu un nezūdošu darba sparu!

    ReplyDelete
  10. Lloti smukas bildes, tie6am talants!! Anna KVSK

    ReplyDelete